Çarşamba Seminerlerinin Altıncısı Öğr. Gör. Hasan Fahri TAN’nın Sunumuyla Gerçekleştirildi

İslami İlimler Fakültesi (İİF) Vali Erdoğan Bektaş Amfisi’nde her hafta gerçekleştirilen “Çarşamba Seminerleri” kapsamında  “Divan Edebiyatında -Din Tasavvuru Bağlamında- Hâlet Efendi Divançesi” konulu seminer düzenlendi. 13 Kasım Çarşamba saat 14.00’te  İİF Öğr. Gör. Hasan Fahri Tan tarafından gerçekleştirilen seminere akademisyenler ve öğrenciler katılım gösterdi.

Seminere divan edebiyatının ana kaynaklarından biri olan Kur’an-ı Kerim’in divan şairleri üzerindeki etkisinden bahsederek başlayan Tan, konuşmasına divan şiirlerinde yer alan dini unsurlara örnekler vererek devam etti. Bu bağlamda Hâlet Efendi Divançesi’nin divan edebiyatındaki yerini örnek beyitlerle açıkladı.  Seminer, Prof. Dr. Abdülcelil Bilgin’in Öğr. Gör. Hasan Fahri Tan’a katılım belgesi takdimi ile son buldu.